Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

5.4.2013 Seminar Varnost v avto športu

Datum: 05-04-2013

Seminar Varnost v avto športu

Od 5. do 7. aprila je v Velenju potekal seminar z naslovom Varnost v avto športu pod okriljem Sveta športnih funkcionarjev v okviru Zveze za avto šport Slovenije - AŠ 2005, katerega sta se udeležila tudi dva naša gasilca.
Seminar je potekal v dveh delih. V prvem delu je bilo več poudarka na teoretičnem delu, kjer so nam vodje oz. direktorji nekaterih največjih dirk v Sloveniji predstavili načrtovanje varnosti na prireditvah, ter nam podrobneje prikazali varnostne načrte v katerih so zapisani standardi za zagotavljanje varnosti gledalcev, tekmovalcev in uradnih oseb ter potrebna sredstva in opremo za zagotavljanje varnosti na takšnih prireditvah.
V nadaljevanju sta se nam predstavila še vodja zdravstvenega doma Kamnik Sašo Rebolj, kateri nam je predstavil delo in opremo reševalca  ter vodja poklicnega jedra PGD Velenje Boris Brinovšek, kateri  pa nam je predstavil delo ter potrebno opremo gasilcev na avto športnih prireditvah v Sloveniji.
 V nedeljskem delu seminarja  je sledil praktični prikaz reševanja ponesrečenca iz dirkalnega vozila ter varnostnega sedež, katerega so demonstrirali gasilci PGD Velenje ter reševalci iz reševalne postaje Velenje

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.