Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Zaključni izlet mladine PGD Šempeter pri Gorici

Datum: 03-07-2013

V petek 28.6.2013 smo izlet začeli na vlaku. Po prihodu v Zoisov grad, nas je prijazno sprejel g. Vili.

Odšli smo na krajši pohod po poteh Bohinjske Bistrice in med drugim tudi po čisto novem lesenem mostu čez reko Savo Bohinjko. Po prihodu nazaj nas je čakalo obilno in slastno kosilo od katerega pa ni veliko ostalo. Po okrepčilu smo se sprostili v parku ob badmintonu, nogometu, kartanju Slackline-u. In še marsičem. Čas je ob vsem tem zelo hitro mineval, zato je bil že čas za večerjo. Odlična domača pica iz krušne peči nas ni pustila lačne. Da se je le-ta »polegla« pa smo odšli na večerni sprehod po vasi. Po napornih dejavnostih in dveh napornih obrokih smo se le še umili in odšli spat, kajti naslednji dan nas je čakal naporen dan.

 Drugi dan našega bivanja smo se zjutraj zbudili ob 8:15, ob 8:30 pa že zajtrkovali. Po zajtrku smo se le umili in pohiteli proti Bohinjski plezalni steni ob jezeru. Tam nas je pričakal gospod, izkušeni plezalec, ki nas je med plezanjem tudi varoval. Plezanje so poskusili  skoraj vsi od najmlajših do najstarejših tako fantje kot punce, tudi mentorji. Ker nas je bilo številčno več kot 20 smo se razdelili v dve skupini. V prvi skupini so bili »plezalci«, v drugi pa  vodnih aktivnosti željni otroci so se  peljali v kanujih, najpogumnejši pa so pa so zaplavali v jezeru. Pri enem in drugem športu pa smo porabi kar nekaj energije, zato smo se odpravili nazaj v Zoisov grad, kjer smo si ob poznem kosilu nabrali energije za popoldanske aktivnosti. Po kosilu je bila kakšna urica za počitek potem pa nazaj k vodi in kopanju. Za lepši spanec smo poskrbeli s kopanjem, plavanjem, veslanjem s kanuji in ob odbojki.

Kmalu je že prišel čas večerje. Po večerji, ko smo bili vsi siti in se mora stvar poležti, smo odšli na še en manjši pohod. Medtem nas je tudi že ulovila tema, ampak nas to prav nič ni oviralo, saj smo »GASILCI«. Po napornem dnevu je bil čas le še za umivanje zob, tuširanje in posteljo.

 V nedeljo zjutraj, ko smo že pomislili da je izleta konec, smo po zajtrku pripravili potovalke, pospravili sobe in se  odpravili na travnik, kjer so potekale aktivnosti.  Zopet nas je pestila lakota zato smo se odpravili na kosilo. Zatem je bil le še čas za krajši počitek in odhod domov. Zahvalili smo se gospodu Viliju ki nas je ob prihodu prijazno sprejel, med našim bivanjem pa nam nas je prijazno in dobro gostil. Med hojo proti železniški postaji smo se ustavili na sladoledu saj bi brez le-tega težko odšli domov.  Po ohladitvi smo odšli  na železniško postajo kjer smo počakali na vlak,  nanj smo se vkrcali ob 17:30. Med potjo smo si izmenjevali mnenja o izletu, katera so bila taka in drugačna,  skoraj vsa pozitivna, enotni smo pa bili ob tem, da bi moral biti izlet daljši. Po prihodu na Novo Goriško postajo so nas pričakali starši in tako se je naš izlet zaključil.

 

Izlet je potekal brez zapletov, otroci so bili pridni in mislim da mentorji prav tako.

Zaradi letošnjih izkušenj pa vemo kako bomo program nadgradili na naslednjem končnem izletu gasilske mladine PROSTOVOLJNEGA GASILSKEGA DRUŠTVA ŠEMPETER PRI GORICI.

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.