Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

07.02.2014 Pomoč pri odpravljanju posledic žledu

Datum: 07-02-2014

 Datum: 07-02-2014

Nekaj o našem delu:

Operativni gasilci PGD Šempeter pri Gorici smo 07.02.2014 odšli pomagat kolegom v Čepovan, kjer smo skupaj z gasilci iz PGD Čepovan, PGD Dornberk in PGD Kostanjevica na Krasu ter pripadniki Slovenske vojske odpravljali posledice žledu. Ta je okoliške hribe, nekoč prekrite z bukovim gozdom, spremenil do neprepoznavnosti, uničil pa je tudi električno in telefonsko omrežje.

Gasilci PGD Šempeter pri Gorici, PGD Čepovan ter pripadniki Slovenske vojske smo po dogovoru z delavci Elektro Primorska čistili z polomljenim drevjem prekrite trase električnih daljnovodov, reševali ujeto kablovje ter čistili poti do teh tras. Delovali smo na območju Lokovca in na trasi Mala Lazna - Čepovan, z našim delom pa smo pripomogli k temu da bodo zaselki v okolici Čepovana prej prišli do električne energije.

S tega mesta bi se radi zahvalili tudi krajanom Lokovca, kateri so skrbeli, da je bilo vedno dovolj kave in toplih napitkov.
Zborno mesto- Gasilski dom PGD Čepovan
Premik na traso daljnovoda - Lokovec
Trasa daljnovoda - Lokovec
Surova moč narave
Daljnovod je pod težo  ledu padel
Gozdovi si še dolgo ne bodo opomogli
Trasa daljnovoda Lazna - Čepovan
Trasa daljnovoda Lazna - Čepovan
Skupinska slika na držvni cesti Lokve - Čepovan

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.