Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Praznovanje 60. obletnice PGD Šempeter pri Gorici

Datum: 24-06-2010

Praznovanje 60. obletnice Prostovoljnega gasilskega društva Šempeter pri Gorici smo obeležili v soboto, 19. junija 2010. Ob 17. uri je po šempetrskih ulicah potekala gasilska parada z 250 udeleženci in 38 gasilskimi vozili. V paradi so sodelovala gasilska društva iz Gasilske zveze N. Gorica-Šempeter, Gasilske zveze Goriške, gasilci iz JZGRD Gasilke enote Nova Gorica in ZGRD Sežna, PGD Podnanos, PGD Kobarid, PGD Komen, PGD Pobegi- Čežrji, PGD Postojna DVD Voždovac, pripadniki Civilne zaščite Občine Šempeter-Vrtojba, Civilne zaščite Občine Renče-Vogrsko in Civilne zaščite Občine Gorica - IT.

 

 Ob 18. uri je sledil adrenalinski prelet ultralahkih letal. Takoj za tem pa je v šotoru pri gasilskem domu sledila slavnostna seja z nagovorom predsednika PGD Šempeter pri Gorici, g. Klavdija Lasiča. Sledil je pozdravni govor župana Občine Šempeter-Vrtojba, g. Dragana Valenčiča in župana Občine Renče-Vogrsko, g. Aleša Bucika ter nagovor člana upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in predsednika Sveta Severno Primorske regije, g. Bogdana Žorž.

Na slavnostni seji smo prevzeli in razvili tudi nov gasilski prapor, na katerem smo upodobili Coroninijev dvorec. Na vsaki strani dvorca pa stojita gasilca, ki ponazarjata povezavo s preteklostjo, na katero so gasilci še kako ponosni in predstavlja napredek v požrnem varstvu. V vogalih prapora so lipovi listi, ki ponazarjajo slovenstvo. Kot je v gasilstvu običaj so vsi donatorji, ki so pripevali sredstva za nov gasilski prapor, nanj pripeli spominske trakove ter bodo tako postali vidno in trajno zaznamovani kot prijatelji gasilskega društva in vključno tudi zapisani v zgodovino gasilstva.

 

Na slavnostni seji smo podelili tudi zahvale, priznanja in odlikovanja.

Ob 20.30 uri je sledil še zabavni program, katerega je gasilsko društvo organiziralo skupaj z Občino Šempeter-Vrtojba, ki je zabavni del občinskega praznika prenesla v predpočitniški čas. Najprej je bila na vrsti kratka monokomedija »Ko te zgrabi kriza srednjih let« z Erikom Vidmarjem, potem pa nas je pozno v noč zabaval KORADO & BRENDI. Ves trud članov PGD Šempeter pri Gorici, ki smo se trudili, da je prireditev uspela, je bil poplačan z velikim obiskom kljub temu, da nam je vreme malce nagajalo.

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.