Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

30.5.2015 Tehnike gašenja gozdnih požrov, Ronke

Datum: 01-06-2015

V soboto, 30. maja 2015, smo na prošnjo regijske Civilne zaščite FVJ in njihove Gozdne straže pripravili seminar-Tehnike gašenja požrov v naravnem okolju, kateri se je odvijal na območji Ronk, v Italiji. Seminar je bil nadaljevanje dosedanjega večletnega sodelovanja pri usposabljanjih, skupnih vajah in seminarjih na temo požrov v naravnem okolju.

Izobraževanje je bilo namenjeno vodjem skupin organiziranih v sklopu občinskih enot Civilne zaščite, saj so v Italiji le-te pristojne za gašenje požrov v naravnem okolju. Teoretični del je potekal v občinski dvorani v Ronkah, praktični pa na kraškem terenu v bližini. Dvanajst gasilk in gasilcev PGD Šempeter pri Gorici je nove tehnike, katere se v Italiji še ne uporabljajo, predstavilo več kot osemdesetim italijanskim kolegom.

Sodelovanje z Italijani na področju gašenja gozdnih požrov poteka že vrsto let, pripravljeni pa so tudi že novi skupni projekti, kot so: vaje na obmejnem območju, seminarji in skupna usposabljanja.


 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.