Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Letovanje gasilske mladine 2015

Datum: 14-07-2015

V petek, 26.6.2015, se je 5 mentorjev mladine, 1 spremljevalec in kar 25 mladih gasilcev odpravilo v Pobege-Čežrje na letovanje. Vseh 31 se je v popoldanskih urah zbralo v gasilskem domu PGD Pobegi-Čežrji, kjer so preživeli 6 lepih sončnih dni.

V soboto so si ogledali gasilsko brigado Koper. Postalo je vroče, zato so se sprehodili do mestnega kopališča v Kopru, kjer so se hladili vse do večera. Na plaži so lenarili, se kopali in nastavljali toplim sončnim žrkom, toda kmalu jih je premagala lakota in vrnili so se v gasilski dom na večerjo. Za najbolj nagajive so mentorji pripravili tudi kazen, in sicer pomivanje posode.  

V nedeljo so se športno opremili in odšli na igrišče. Imeli so čisto pravi turnir in mladi gasilci so se lahko pomerili v raznih disciplinah. Vlekli so vrv in dogajanje začinili z igro "med dvema ognjema". Po kosilu so dan preživeli ob reki Rižni ter se zabavali z vodnimi igrami. Vsem skupaj je družbo delal pes, ki je izgubil lastnika-ali obratno??-No, kakorkoli spoznali so novega "prijatelja".

V ponedeljek in torek so odšli na Debeli rtič-kot naročeno za tiste mlade gasilce, ki imajo resnično radi morje. Cel dan so preživeli na plaži ter se kopali v prijetno hladnem morju.  Ob poldne so se odpravili v bližnjo jedilnico, ki je del letovišča, ter si tam privoščili zasluženo kosilo. Le nekaj uric za tem so se posladkali s popoldansko malico, nekateri pa so se odločili še za sladoled. Da pa ne bi kdo mislil, da so le jedli; aktivnostim v vodi ni bilo videti konca. Pod bujnim očesom mentorjev so se špricali, se "tunkali", divjali, si podajali žogo,... Tudi natikači so bili več v zraku kot v vodi, skratka ni jim bilo dolgčas. Enega izmed naših »malih gasilcev« so celo naučili plavati. Okoli sedme zvečer so se vrnili v gasilski dom in večerjali. Kljub temu da so bili dejavni od jutra do večera, pa ni zmanjkalo moči, da so ponoči veselo nadaljevali s pogovori, vici in raznimi smešnimi zgodbami, ki so nasmejale tudi utrujene mentorje. V ponedeljek so dan preživeli podobno, v popoldanskih urah pa jih je obiskal predsednik PGD Šempeter pri Gorici in prinesel sladoled.

Zadnji dan so že ob devetih zjutraj odšli v Sermin na ogled največjega skladišča goriva pri nas. Ogledali so si nadzorno sobo, rezervoarje z gorivom in njihovo gasilsko vozilo. 

Po kosilu so zopet pripravili prtljago, pospravili sobe, jedilnico, kuhinjo ter počakali na starše. Poslovili so se od prijaznih in gostoljubnih Pobežnov, ki so jih gostili, ter se odpravili domov. V Šempeter so prispeli v večernih urah, 1.7.2015,  ter s seboj prinesli ogromno spominov. Izlet se je zaključil in odzivi so bili pozitivni.

 

Za konec pa še zahvale: 

-Iz dna srca se zahvaljujemo prijateljskemu društvu PGD Pobegi-Čežrji, ki so prijazno gostili našo mladino in jim nudili udobna ležišča ter NEIZMERNO PRIJAZNOST IN GOSTOLJUBNOST.

-Osnovni šoli Ivana Roba Šempeter pri Gorici za izposojo šolskega kombija za prevoz otrok.

-Posebne zahvale gredo staršem, saj so zaupali metorjem in jim v skrb prepustili svoje otroke.

-Zahvaljujemo se tudi predsedniku društva, ki je podpiral izvedbo letovanja od začetka do konca.

-Zahvaljujemo se tudi sponzorjem, ki so z denarno in materialno podporo omogočili letovanje gasilski mladini PGD Šempeter pri Gorici. To so:

CZ-ŠEMPETER VRTOJBA

ELEKTRO PRIMORSKA NOVA GORICA

POSLOVNO SVETOVANJE BARBARA PAVLIN S.P.

ZAVAROVALNICA MARIBOR

POLAVČEK-POLAVI D.O.O. ŠEMPETER PRI GORICI

PEKARNA BRUMAT KROMBERK

BANKA NOVA KBM NOVA GORICA

VRTNI CENTER KALIA ŠEMPETER

KURIVO D.D. ŠEMPETER PRI GORICI

FIGELJ D.O.O ŠEMPETER PRI GORICI

BAR ZDENKA ŠEMPETER PRI GORICI

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

HIT D.D. NOVA GORICA

BAR TARANTELA ŠEMPETER PRI GORICI

ČEVLJARSTVO ELJO ŠULIGOJ S.P.

NEPLAST MIREN

GOSTILNA KOGOJ BILJE

 

V kolikor smo koga pozabili se iskreno opravičujemo ter vas obenem prosimo, da nam sporočite našo napako. 


 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.