Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

22.10.2016, vaja Veriga 2016

Datum: 22-10-2016
V soboto, 22.10.2016, smo se operativni gasilci in gasilke PGD Šempeter pri Gorici že zgodaj popoldan zbrali v gasilskem domu. Operativna enota se je razdelila v tri skupine, vsaka skupina pa je imela svojega vodjo ter sodnika iz nasprotne ekipe, ki je pri nalogah opazoval pravilno izvedbo.
Vaja je bila sestavljena iz več delovnih točk, ki so skupino vodile do končnega cilja-Sveti Ot na Vrtojbensko-Biljenskih gričih.
Prva skupina je imela pot preko Podmarka v Ošlje ter po makadamski poti do Svetega Ota. Druga skupina je imela pot skozi središče Šempetra do začetka Vrtojbe ter nato skozi Vrtojbo, natančneje Podlaze do elektro razdelilne postaje v Vrtojbi vse do do Svetega Ota. Tretja skupina pa je iz gasilskega doma odšla do tehničnih pregledov v Šempetru pri Gorici ter nato po vrtojbenski obvoznici mimo Športnega centra Hit do Vrtojbe ter po makadamski poti do Sv. Ota.
Prva delovna točka  je bila navezava orodja, druga točka je bila nudenje prve pomoči ponesrečencu z zlomljeno podlahtnico ter nato prenos le-tega cca. 500m. Tokrat je ponesrečenec bil kar sam vodja ekipe. Tretja točka je bila uporaba vrvne tehnike – potrebno se je bilo dvigniti na višino cca. 6m ter varno spustiti opremo, ki se je zagozdila na drevesu. Četrta vaja pa je bil trodelni napad iz parkirišča do spomenika na Svetem Otu.
 
Vaja Veriga 2016 je bila posvečena predvsem krepitvi ekipnega sodelovanja ter timskemu delu. Vse ekipe so pokazale, da lahko združena ekipa v vsaki situaciji premaga vsako prepreko.
 
Več slik si lahko ogledate na naši Facebook strani. 
 
Z gasilskim pozdravom " Na pomoč!" 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.