Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

PRENEHANJE VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI V NEKATERIH OBČINAH

Datum: 06-08-2017
Na podlagi 8. člena uredbe o varstvu pred požrom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje s 7. avgustom 2017 razglaša prenehanje velike požrne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 5. avgusta 2017, na območju občin Kanal, Brda, Šempeter – Vrtojba, Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna. V navedenih občinah bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija s 7. avgustom 2017 prenehala izvajati poostren nadzor.

V občinah Koper, Ankaran, Izola, Piran, Sežna, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Miren – Kostanjevica in Renče – Vogrsko velika požrna ogroženost naravnega okolja, razglašena 5. avgusta 2017, še naprej ostaja v veljavi.
V teh občinah je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požr, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požr ter izvajati ognjemete.
Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požrne ogroženosti naravnega okolja v teh občinah še naprej izvajala poostren nadzor.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.