Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Reas – Salone dell' Emergenza v italijanski Bresci

Datum: 14-10-2017
Na povabilo Civilne Zaščite Furlanije Julijske Krajine smo se med 5. in 8.oktobrom 2017, skupaj z enotami za gašenje gozdnih požrov iz italijanskih pokrajin Furlanija Julijska Krajina in  Piemonte, predstavili na sejmu Reas – Salone dell Emergenza v italijanski Bresci.
Na skupnem paviljonu se je poleg vozil in opreme italijanskih enot za gašenje gozdnih požrov predstavila še naša AC 30/120. 
Sejem je bil množično obiskan, saj je v času le-tega potekala tudi cela vrsta delavnic in posvetov s področja zaščite in reševanja. Med drugim je potekal tudi posvet o gozdnih požrih, kateri so med poletjem dobro namučili italijanske kolege. Gašenje je v Italiji otežilo tudi to, da je držva ukinila gozdarsko službo( Corpo Forestale), katera je prej imela nalogo vodenja intervencij pri gozdnih požrih.

Ob tej priliki bi se radi zahvalili vsem, ki so nas povabili in nam s tem omogočili predstavitev PGD Šempeter pri Gorici na sejmu, sklepanje novih prijateljstev ter pridobivanje novih izkušenj s področja gozdnih požrov.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.