Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Gasilsko reševalna vaja: OŠ Ivana Roba-Podružnična šola Vogrsko

Datum: 29-10-2010

V četrtek, 21. oktobra 2010 je ob 11.00 uri prišlo v ReCo Nova Gorica sporočilo, da je izbruhnil manjši požr v knjižnici Podružnične šole na Vogrskem. Evakuacija s strani vodstva in zaposlenih že poteka, po besedah prijavitelja pa naj bi v objektu ostala ena od učiteljic. Na kraj požra je bila napotena gasilska enota PGD Šempeter pri Gorici.

Po ogledu situacije in pridobitv potrebnih podatkov  od zaposlenih oz. vodje evakuacije se je izvedel prvi notranji napad iz vozila GVC 16/25 v knjižnico v drugem nadstropju. Prva napadalna skupina je naletela v učilnici v drugem nadstropju na učiteljico, ki se je ob poizkusu gašenja z gasilnikom nadihala dima. Prva napadalna skupina je zato zahtevala pomoč druge napadalne skupine, ki prevzela gašenje, medtem ko je prva skupina s pomočjo reševalne maske in nosil iznesla učiteljico na prosto, kjer so ji ostali gasilci nudili prvo zdravstveno oskrbo (aplikacijo kisika).

Preostali gasilci so zavarovanli kraja intervencije in skrbeli za napajanje vozil z vodo ter nudijo pomoč napadalnim skupinam.

Po vaji je za učence sledil prikaz gasilsko reševalne opreme. 

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.