Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Gasilsko reševalna vaja: Osnova Šola Renče

Datum: 13-06-2011

V petek, 3. junija 2011, je v Osnovni šoli v Renčah v organizaciji Civilne zaščite občine Renče-Vogrsko potekala gasilsko-reševalna vaja s predpostavko porušitve dela šolske stavbe. V šoli sta ostala ujeta dva učenca, tretji pa je bil zasut v ruševinah.

Gasilci PGD Šempeter pri Gorici in Gasilske enote Nova Gorica so najprej zavarovali območje, odstranili vozilo, ki je oviralo dostop, ter nato pričeli s preiskovanjem prostorov in reševanjem ponesrečencev.

Enega od učencev so iz prvega nadstropja rešili s pomočjo lestve in vrvne tehnike, drugi pa je bil nepoškodovan in je stavbo zapustil sam v spremstvu gasilcev.

Pri iskanju učenca, ujetega pod ruševinami, je sodelovala novogoriška enota reševalnih psov. Vse ponesrečence je nato prevzela ekipa prve pomoči Civilne zaščite Renče-Vogrsko.

Na vaji so sodelovali še pripadniki ostalih enot Civilne zaščite občin Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba, policisti Policijske postaje Šempeter in helikopter Policije. Vaja je bila uvod v tridnevni tabor preživetja v naravi za osnovnošolsko mladino na Viniščah pri Renčah.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.