Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije
Facebook

Gasilska mladina predstavlja prihodnost gasilstva

V PGD Šempeter se zavedamo, da bomo brez mladega in izobraženega kadra le s težvo premagali vedno zahtevnejše naloge našega poslanstva - biti gasilec.

Da bi v naše vrste pritegnili čim večje število zainteresiranih mladostnikov, organiziramo predstavitve na osnovnih šolah in v vrtcih na našem območju, ter tako oblikujemo gasilski krožek.

    

Kaj delamo, zmoremo in kako lahko pomagamo, prikažemo na dnevih odprtih vrat, razstavah in v okviru aktivnosti v oktobru - mesecu požrne varnosti, vse to z namenom pridobiti in vzpodbuditi zanimanje za našo dejavnost pri čim večjem številu potencialnih mladih gasilk in gasilcev. Statistika kaže, da naš krožek učenci le redkeje zapuščajo in mnogi tudi kasneje ostanejo v naši organizaciji kot operativni člani.

Za motiviranje mladine, ki redno obiskuje naša srečanja, pripravljamo različna tekmovanja z gasilsko vsebino kot so orientacija, gasilsko-športne discipline in kviz. Vsako drugo leto potekajo tečaji pridobivanja preventivnih značk, ki so pogoj za kasnejše opravljanje izpita za napredovanje v mladinske čine.

Veliko skrb namenjamo oblikovanju tovarištva, solidarnosti in prijateljskemu druženju, kar je v današnjem svetu preobremenjenosti zelo dobrodošlo. Udeležujemo se športnih iger in se družimo z mladino drugih gasilskih društev.

Najlepša nagrada mladim gasilcem so končni izleti mladine, ki jih organiziramo vsako leto ob koncu šolskega leta. Potepali smo se po Koroškem, obiskali letališče Jožeta Pučnika na Brniku, letovali smo v Bohinjski Bistrici in bili večkrat v gosteh pri prijateljskemu gasilskemu društvu Pobegi - Čežrji.

    

V letošnjem letu obiskuje naš krožek 25 otrok, od tega 21 fantov in 4 dekleta. Želja za prihodnost je oblikovanje desetine mladink.

Kdor spoštuje preteklost, vlaga v sedanjost, si lahko obeta lepo prihodnost!

  

GASILSKI KROŽEK

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO ŠEMPETER PRI GORICI V ŠOLSKEM LETU 2021 / 2022 ORGANIZIRA GASILSKI KROŽEK.

KDAJ? VSAK PETEK OB 17.00.
KJE? GASILSKI DOM ŠEMPETER PRI GORICI.
KDO? OTROCI OD ŠESTEGA LETA STAROSTI Z ŽELJO DA BI NEKOČ POSTALI GASILCI.

 

Za več informacij:

Gsm: 040 451 313 -Monika

E-mail: monika.zoroja@gmail.com 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.